Minden napra egy film

Minden napra egy film

Vikings: Valhalla

2. évad

2023. február 09. - BBerni86

Most úgy tűnik, nagyon messze van még Amerika felfedezése. Már csak azért is, mert Leif Erikson ebben az évadban még nagyban Harald mellett áll, aki a Baltikumban kezdi meg a kalandozásait. Igaz, legalább látom, miért küldték őt el erre: tanult. Navigálni, asztrológiát, ilyesmiket.vikings2.jpg

Ami viszont volt: Freydis maradt északon, és a hit védelmezőjeként igyekszik ténykedni. Messze őt találtam és találom most is a legkevésbé szimpatikusnak a kiemelt szereplők között. Bár, már jobban elviseltem. Jobban megmutatták, milyen harcossá vált. Ahogy meg az életét irányítja, ahhoz be kell látni, hogy ő viking, más az értékrendje. Itt simán belefér, hogy elválik a férfitól, akit szeret, és akinek a gyerekét várja, mert a saját sorsát teljesíti be. A pogányok szigetén helyi kalandba keveredik, de aztán a végére csak odaér a királyné elé, és emeli nagyobb szintre a játszmát.

Harald és Leif története is egyelőre kis kaland – egy kalandos út, hogy áttörjenek a blokádon, és Konstantinápolyba érkezzenek. Új embereket ismernek meg, hajóznak és küzdik le a nehézségeket. Nincs nagy háború, nincs nagy kaland – a cél is annyi, hogy Harald pénzt gyűjtsön, Leif meg olyan ismereteket, amelyekről még nem is tudja, mennyire hasznosak lesznek később. (Különben a 3. évadban jön az apja is, Vörös Erik.) Új elemek, kis történelem, vagyis kalandfilmesre felduzzasztott történelmi és szórakoztató sorozat.

Végül, Anglia is színen volt. Kevesebbet, pedig én kifejezetten élvezem, ahogy Godwin ügyködik a hatalma megszilárdításában és leendő gyermekeinek felemelésén. Keveri a lapokat, és legtöbbször csak akkor jönnek rá, miben mesterkedik, amikor már véghez vitte az akaratát. Ok, szeretem az okos, kissé gátlastalan alakokat, és Godwin az. Jelenleg őt tartom a sorozatban a legravaszabb szereplőnek – Leif másképpen okos, Harald meg nagyobb harcos.

Van is késztetésem, hogy nézegessem, kivel mi lesz és mennyire teljesülnek a vágyaik. De nem akarom elrontani magamnak a sorozatot, mert 3. évad már biztosan lesz, és mindenki éppen olyan helyen van, hogy onnan izgalmasan folytatódhasson a története. Ha most nem is olyan léptékben, hogy elhiggyem, országok sorsával játszanak.

A külcsínre is ez igaz: jól néz ki, vannak csaták és párbajok, több helyszín. De nem az a nagyszabású sorozat, ami a történelem nagyságát nézve lehetne. Ezért vannak visszafogva a kalandok, és ezért csak egy hajóval ereszkednek le dél felé a főszereplők. Ezért vív Freydis párbajt háború helyett.

A színészek különben mind visszatértek, és meg is vannak a magam kedvencei. Laura Berlin Emmája, Davis Oakes Godwin szerepében, Leo Suter mint Harald. Díjakat nem fognak nyerni vele, de a sorozaton belül karakteresek.

A kérdés már csak annyi, hogy mire mutatják be a 3. évadot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7518045486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása