Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Criminal Minds, The Good Doctor, The Legend of Vox Machina, Servant

2023. február 11. - BBerni86

Egy résszel az évadzáró előtt – Criminal Minds (s1609). Az események felpörögtek, és egy egészen izgalmas résszel lettünk gazdagabbak. Azért nem mondom, fokozható lett volna, de így is kerek a történet.

Rossi célba ért, felismerte a sorozatgyilkost és megindulhatott a játszma. Elias egészen meglepőt lépett, és ez az, amit néztem volna tovább is. Ahogy a nyomozó és a sorozatgyilkos felmérik egymást, igyekeznek kiismerni éscriminal169.jpg legyőzni a másikat. Helyette hamar fizikai hajsza és üldözés lett belőle, de legalább egy kicsit azt nézhettem, amit jól esett.

Igen, tudnék azzal jönni, hogy hirtelen jutottak Elias nyomára, de remélhetőleg elfogadható véget írtak neki, majd kiderül. Már megnézhettem volna, de inkább filmet néztem, de arról majd később.

Ebben a részben még élesebben látszott, hogy mennyit öregedett a csapat, míg a sorozatgyilkos fiatalosabb. Már a visszaemlékezős részeknél is ez látszott, a nagyon ősz jelenlegi Rossi kapcsán még inkább.

Nem tetszett a szerelmi szál Garcia kapcsán, de ez sem újdonság. Lehet, a You évadokkal kellene behoznom magam, mert sokkal jobban lekötött a fordított felállás – amikor Elias szemszögét kaptuk, és nem a BAU profilozókét.

Majd az utolsó rész eldönti, milyen szájízzel köszönök el. Gilford jó casting volt, és talán nem csapják össze a végjátékot. Még reménykedem.

 

A The Good Doctor (s06e11-12) lekötött annyira, hogy abból a heti részt is megnéztem.

tgd611.jpgAz idővonal ugrott, Lea már jócskán terhes. A 11. részben még el is mentek egy baba előtti utolsó nyaralásra, és valami nagyon cuki volt, ahogy megmentettek egy sérült kutyát. Ugyan behozták vele a lelkizést, ahogy szembenéznek a szülővé válás félelmével, de annyira aranyos volt az a border collie. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy állatorvosos sorozatra is vevő lennék – Az élet dicséretét is szeretem, de abból ritkán és kevés rész van.

A 12. epizódban is Shaun és Lea hozta a cuki vonalat – ahogy a házfelújítás miatt befogadták magukhoz Glassman-t és ahogy a kezdeti félelmek ellenére jól megvoltak.

Különben beindult a karakterleépítés – nem árul el melyik doktornak, de menni kellett etikai vétség miatt. Hiába, túl sokan lettek hirtelen, és nem lepne meg további leépítés sem. Van 2-3 olyan személy jelenleg, akit nagyon könnyen leléptetnének a jelenlegi helyéről.

Jók voltak az orvosi esetek is – bár a Lim vezette operáció minimum fura volt azzal, ahogy műtét közben találták ki, mit is csináljanak, ebben a két részben bőven volt eset és megoldáskeresés is.

 

A The Legend of Vox Machina (s02e07-12) is két heti adaggal került fel a listára. Annyira jól szórakoztam, hogy csak néztem tovább, és nem hagytam meg jövő hét elejére.voxm.jpg

A cselekményt nem akarom mesélgetni, röviden: kellően mozgalmas volt. Már értem azt is, miért eddig tartott az évad, és mi volt a koncepció. A családi titkok felfedése – többekről kiderül, hogy nemesi sarjak, nem csak kedvenc pisztolyhősünk aggathat rangot a neve mögé – mellett, akinek nem volt spéci képessége, most begyűjtött egy-egy ereklyét, és a szerencsétlen zsoldosokból igazi hősökké nőtték ki magukat. Egy sárkánnyal leszámoltak, megtudtuk, mi a sárkányok nagyobb terve és a 3. évaddal majd mehetünk neki a nagyobb összecsapásnak, immár plusz fegyverekkel és képességekkel.

Minden rész több szálon vezetett, kalanddal és harccal, több mágiával. Az idióta, szexista humor is visszatért, amit annyira nem díjaztam, de mellette jóféle poénok is kerültek bele. Amikor Grog izmai összemennek, és a két gnóm hurcolja keresztül a vadonon, azt vagy 4-szer megnéztem. Amikor a farkassal huzakodnak rajta, az nagyon kész. De azon is jót vigyorogtam, amikor Vax az új szárnyain először száll a csapat elé, az ikre meg képes megjegyezni, hogy nem ér, hogy neki csak repülő seprű jutott, míg a fivére szárnyakat kapott.

Volt zenélés, hősies kiállás, nagy csata és vérfürdő.

Amilyen paródiának tűnt a legelején, már annyira epikus kezd lenni a sorozat. Én egyre inkább rákattanok, és kifejezetten várom a következő évadot.

 

Végül, amivel még mindig nem tudok mit kezdeni: Servant (s04e04).

servanth.jpgA helyzet az, hogy 10 részes az évad, az a 4. volt, és még mindig nem tudok többet, mint az elején. Az lejött, hogy Leanne már gonosz szereplőként lesz eladva. Ebben a részben ki is mondta, hogy kezd rákapni arra, hogy bántson másokat. Az is egyre nyilvánvalóbb, hogy szembe fognak szállni vele.

De milye ereje van? Mi is az a baba? Dorothy végre szembe tud nézni az igazsággal, lesz valaki, aki elmondja neki? Nem úgy érzem, hogy az utolsó évad majdnem végénél járunk. Szerintem már írtam, még mindig annyira homályban vagyunk tartva, hogy az nem is kicsit irritál.

A látványt viszont nem aprózzák el – Halloween rész volt, jelmezekkel és látványosan.

Csak éppen ezt a sorozatot soha nem az adta el, amit láttunk, hanem, amit nem tudtunk. Más szinten volt horror, de már annyira túl van nyújtva…

Különben már lement ebből is az új rész, az ötödik, de egyre nehezebben szánom rá magam. A hatodik részre van ígérve, hogy megtudjuk Leanne-ről az igazat. Hát, kíváncsian várom, tényleg elmondják-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8818047042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása