Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

A mi kis falunk, The Good Doctor, The Nevers, Pepe

2023. április 20. - BBerni86

A heti mérleg eddig: két folytatás, egy zárás és egy évad nyitány. Kezdjük is!

A mi kis falunk (s07e10), ami kapcsán mindig csak ismételni tudom magam. Könnyed, van humora és jó színészei, de butább annál, hogy igazán tudjam szeretni.000amik710.jpg

A héten megint többek kis, helyenként mókás kalandjait közvetítették. Volt itt házassági tanácsadás is, meg a szeretett férfi figyelmének megtartására irányuló kísérlet is. Egyik sem éppen az emlékezetes poénok sorát növelte. Viszont, a harmadik – és meglepő, ebben voltak a falu suttyói – egész viccesre sikerült. Az esküvőre hivatalos Piroska haját kellett gyorsan rendbe tenni, és az egyik falusiról kiderült, hogy korábban mesterfodrász mellett volt gyakornok. Indult is a biznisz, és még szerettem is a végeredményt. Az egyetlen gond a vége volt: avagy a polgármester lecsapott. Mondhatnám, hogy tipikus – de akkor is! Az iparűzési adót nem zsebre kell fizetni…

Kár is a végéért, addig ez volt az egyik kedvenc ötletem az évadban. Rá is férne a helyiekre, hogy legyen egy jó kezű fodrászuk.

 

Sajnos, a The Good Doctor (s06e20) heti részében Shaun folytatta a nyomozást, hogy mi baja Glassman nek. Nem hiszem, hogy bárki örülni fog az eredménynek, de azzal majd a jövő héten szembesülünk. Most csak figyelte a doktort, és végig követte az aktuális esetét.

Mellette az egyes csapatoknak megvoltak a heti esetei: a fiatalember, akinek olyan bőrelváltozása volt, hogy a családja többi tagja a cirkuszban dolgozott, mint szörny. Ő más utat választott, és meg is osztotta a gyakornokokat, hogy jól vagy rosszul teszi ezt. Nem véletlen, hogy pont Jordan és Asher lett ráírva az esetre. Jordan mélyen egyet tud érteni a férfi hitével, Asher meg minden erejével támadta. Így az orvosi eseten túl valláson is vitatkozhattak. Kihozták belőle, hogy a magánéletüket miképpen kellene megbecsülni és belevágni valamibe, ez már kevésbé hiányzott. Olyan kényelmes, amikor pont olyan ügyet kapnak, ami rárímel a 000tgd620.jpgmagánéletükre…

Ha ezt felhoztam, ott van Morgan gyerekvállalási ügye is. Annyira kiszámítható volt az is, hogy az lesz, ami ebben a részben történt. Már, amikor a hajléktalan anya meghalt. Volt pár meghatónak szánt jelenet menet közben, meg nagyjelenet a végére, ami a maga módján működött is, csak éppen nekem elvette az élét, hogy ez pont az, amit végig lehetett sejteni. Túl kiszámítható volt az egész.

 

Az évadzáró: The Nevers (s01e11-12). Fogom is miatta a fejem, attól tartok.

Mivel lehetett tudni, hogy nem lesz 2. évad, most sincs semmi hír róla, azt vártam, hogy kerek lezárást fogunk kapni. Ehhez képest ez annyira nyitott, hogy a fejem verem tőle a falba. Olyan, mint egy nagy történet első000then.jpeg fejezete, ami csak felvezeti a továbbiakat.

Megtudtuk, mi volt az űrlény terve, az végbement, de az csak a kezdete annak, ami most az emberiségre és elsősorban a londoniakra vár. Vagyis, fogalmunk sincs róla, hogy az Érintettek hogyan készülnek fel, miképpen reagál most rájuk a társadalom, hogy többen is lesznek. Az még távolabbi, hogy a jövőben az űrlények ellen ez elég lesz, vagy így is elbukik az emberiség.

A személyes történetek ugyanerre kritikus ponton vannak félbehagyva: Penance és Amalia mondhatni összeveszve válnak el, a menedék romokban. Hugo Swann végre kezdett rájönni, hol a helye és hogyan lehet belőle jobb ember, erre megölik. Augie kapcsán el sem tudom dönteni, hogy most mi van. Ki ő és mi lesz vele? Tényleg csak megjátszotta magát, és van egy veszélyes oldala? Vagy nem, csak a nővére tudja ezt belőle kihozni? Passz.

Látványos, az űrlény is egész aranyos lett. Továbbra is áll, hogy nekem tetszik, ahogy a kosztümös külcsínt keverték modern eszközökkel. Szinte steampunk, ami nekem bejön.

A szereposztás is jó volt, sok karaktert, és színészt bírtam benne. James Nortonnak kifejezetten jól állt ez az aranyifjú, hedonista karakter, míg a többiek elsősorban a drámát szállították, az ő dolgain mosolyogni is lehetett. Komolyan fájlalom is, ha lesz 2. évad, amit nem hiszek, pont az ő karakterétől kellett most búcsút venni.

Sajnálom, ha tényleg ez a vége. Legalább egy film lehetne, hogy valami zárást kapjon.

 

És ami folytatódik: Pepe (s02e01).

Elnézem, de annyira erőltetettnek érzem. Már a keret, hogy miért ragad itt Gábor és miért a Pepe az egyetlen étterme. Erre rátéve évad témának, hogy Michelin csillagot akarnak szerezni. Ahol most állnak, egészen elképzelhetetlennek találom az ötletet. Pláne, ha Pepe megy ki felszolgálni a franciáknak… de az majd egy későbbi történet lesz.

000pepe21.jpgJelenleg ott tartunk, hogy az amerikai kudarc miatt Gábor maga alatt van, a többiek meg pénzes vendégeket igyekeznek szerezni, hogy jobb kedvre derítsék. Eredmény: naná, hogy egy maffiózó akad horogra, és máris egy rendőrségi akció közben kell helyt állniuk.

Még csak rosszul sincs megírva, működhetne ez, és a színészek nagyját is bírom. Nem is nagyon tudom, mi zavar ennyire. Tényleg csak az, hogy annyira nem természetesek az alaphelyzetek. Mű. A legjobb példa erre a cukrász megérkező volt férje. Az a nyakmerevítő trükk – és Laura be is dől neki. Annyira átlátszó, pláne, amikor szinte az édeshármast is bedobta…

Pedig most még a vágóképeket is cserélték, és jobbak a városképek. Mondjuk, ha most ezek lesznek az állandók, akkor egy ponton meg fogom unni, de most még újak.

Majd meglátjuk, lehetne ez jó sorozat, remélem, sikerül hihetőbbre írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5118106232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása