Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

9-1-1, Pepe, A mi kis falunk, Rabbit Hole, Schmigadoon, The Good Doctor

2023. május 07. - BBerni86

Folytatódnak az évadzárók, lassan gondolkodnom kell, mivel pótlom a heti nézősöket. De addig is nézzük, mi jutott az utóbbi pár napban.

 

Elkezdtem behozni magam a 9-1-1 (s05e12) részekkel, csak éppen ez pont nem olyan rész volt, ami jólesett. Azt 0009-1-1512.jpgképviseli, teljes mellszélességgel, ami miatt kiszerettem a sorozatból.

Vagyis, szappan. Maddie elment, terápiára jár, a párja meg keresi Bostonban, amíg önkénteskedik mellette. Lelki szemetelés, viszonylag sokat mutattak a babát. Én meg nem győztem azon töprengeni, hol maradnak a régi nagy mentések, látványos esetek.

Egyetlen volt, ami megmaradt a fejemben. A férfi fejébe álló fejsze. Jobb lett volna, ha nem lett volna ismerős máshonnan, és nem lett volna már ebben a sorozatban sokkal eredetibb ötlet testbe álló különös eszközökről, de örüljünk annak, ami van.

 

A mi kis falunk (s07e13) sem lepett meg semmivel. Ahogy jósoltam, az új szereplők köré kezdenek írni. Ildikó visszajött, és nem túl jó lakótárs. Zsolték magánélete kárát is látja. A másik szál egy fokkal jobb volt: Bazsó000amkf713.jpg lesérült, Pali bácsi próbálta kórházba vinni. Bár inkább az idegösszeomlás szélére sikerült. Közben meg Stoki igyekezett feljavítani a havi jelentését, és kész droghálózatot vélt felfedezni a községben a polgármester nagy örömére.

Vagyis, a szokott felépítés mellett nagyon igyekeztek minél több szereplőt legalább egy jelenetben feltüntetni. Olyan is lassan a sorozat, mintha egy rész alatt kapnék hármat. De mivel a karakterek és színészek adják el, ez nem rossz taktika.

 

Pepe (s02e03) újabb napjával már nagyobb bajban vagyok.

Fanni igyekezett rájönni, hogy Gábor valójában mit gondol a főzőtudományáról. Ez vezetett egy kis félrevezetéshez, meg leckére a séf számára, hogy jobban ki kellene mutatnia az érzelmeit. Én meg egyre inkább úgy látom, hogy csak szenvednek ezzel a párkapcsolat ábrázolással. Még csak a 3. rész, de már nyögvenyelős, 000pepe23.jpghogy mi történjen velük. A színészek között sem repkednek a szikrák, bár ezt még jobban elviselném, ha jobb történeteik lennének.

Az étteremben ellenőrt vártak, és ez hozta a rész értelmesebb felét. Behoznak egy új szereplőt, akit Gábor majd gyorsan le is szerződtet. Vincével majd csörtézhet, és azt is sejtem, hogy abban is szerepet szánnak neki, hogy a nénikéje indulhasson és sikeresen Gyula ellen a polgármester választáson.

Vagyis, ötlet még van benne, csak sokkal jobb, amikor az étterem és a többiek a téma, nem Gábor és Fanni. Ott se kémia, se ötlet.

 

A Rabbit Hole (s01e07) pár újabb kockát tett a helyére.

Johnról derült ki több minden, pontosan az, hogy milyen betegséggel küzd, ha ezt nevezhetem betegségnek.000rh17.jpg Sutherland így többet játszhatott, mint az akcióhőst. Ráadásként jól össze is vágták, ahogy a víziók pörögtek a fejében.

Jött egy utolsó üzenet a sírból, és le lehetett zárni azokat a szálakat, hogy mit tett a barátja és miért. Kicsit olcsó megoldás, de így lehet a fő szálra összpontosítani, és ki tudott békülni apa és fia. Vagyis, a zárás előtt összerakták a csapatdinamikát, hogy megpróbálhassanak még egyszer odacsapni Crowley terveinek.

Vagyis, rákészültek az évadzárásra, a színészeknek adva nagyobb teret, és akciót inkább a végére tartogatva.

 

Akkor, a két évadzáró:

000sch26.jpgMeg is lepett, hogy már itt a Schmigadoon (s02e06) vége. Ha nagyon rövid akarok lenni, akkor mindenki összeállt, hogy az évad főgonoszát legyőzzék, és ezzel elhozzák mindenkinek a happy endet. Még azok is jól jártak, akik addig a gonosz mellett álltak, de amint ő kikerült a képből, már vissza is zökkentek.

Talán kevesebb volt a dal, de a hangulat megmaradt. A városkép, a kosztümök és a környezet, minden az évadnak megfelelően. Még arról is kaptunk egy összefoglalót, hogy kinek miképpen jött össze a happy end.

Nem ez volt az évad legjobb része, és a legemlékezetesebb jelenet sem ebben volt, de meglepően gyorsan és kereken elvarrtak mindent.

 

A The Good Doctor (s06e22) viszont kevésbé érződött lezárásnak.

A jelenlegi legnagyobb konfliktusnak azt érzem, hogy Glassman és Shaun ki fognak-e békülni és mikor. Glassman nagyon nehezen viseli, hogy már nem lehet aktív sebész, és a módszert sem díjazta, ahogy ezt Shaun elérte. Ez nem oldódott meg, áttolták a következő évadra. Azért remény maradt, ha a végén nem is ment be a többiekhez örülni a kisbabának.

Mert természetesen azt az évadzáróra hagyták, hogy Shaun és Lea kisfia megszülessen. Még csak bonyodalmat000tgd622.jpg sem írtak hozzá, ment rendben minden. Az egyetlen meglepetés, a baba neve. Én azon mosolyogtam jót, hogy két tippem volt. Shaun életében két olyan férfi/fiú volt, aki megérdemelte, hogy a gyereket utána nevezzék el. Az öccse és a nevelőapja, vagyis Glassman. Mivel éppen fasírtban vannak, az öccs nevére tippeltem erőssebben. A kisfiú pedig Steven Aaron Murphy lett – vagyis, megkapta mindkét keresztnevet, amire tippeltem volna.

Azon már inkább fintorogtam, hogy az évad elején két új szereplőt hoztak. Dannie már elment, és most elköszönt Danny is. Olyan szempontból nem is bánom, hogy nem lesz a húzavona közte és Jordan között. Egy évadra bőven sok volt, amit ebből kihoztak.

Újra összehozták Alexet és Morgant is, ez sem nagy meglepetés. Amióta Eden a nő nevelt lánya, Park mindig mellette volt, és egyértelmű volt, hogy mit érez még mindig. Ahogy Morgan sem lépett túl rajta – ő különben vissza is csinálta volna korábban a szakítást, de akkor még Park nem akarta.

Ami továbblépés és mehet más felé, hogy az igazgató lemondott. Nem lepne meg, ha Glassman kerülne a helyére, ha már nem műthet – így aktív résztvevője lehetne továbbra is a kórház életének. De majd kiderül, lesz ez még folytatva.

Vagyis, a kiemelt helyen a baba volt, a szerelmi szálakat elvarrták, és hagytak egy olyan lehetőséget, ami változtathat a status quo-n a kórházon belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2918118874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása