Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

True Detective, Masters of the Air

2024. február 18. - BBerni86

Lassan a végjáték jön, és még minfig tudnak játszani. Természetfeletti vagy nagyon is emberi bűnök? Avagy, True000true45.jpg Detective (s04e05) utolsó előtti rész. Még jobban húzták össze a szálakat, és már sejteni lehet, ki áll minden hátterében. Az pedig nagyon is emberi gonosz, pénz és haszon lesz az indok mögötte. Ugyanakkor több szereplő is drámai pontra érkezik el. Simán Peter helyzetét mondanám a legrosszabbnak, akinek ebben a részben olyasmit kellett tennie, amiért egy görög drámában a nyomába erednének a fúriák és nem lenne nyugta soha többé. Azt hiszem, így is elég lesz neki összerakni magát, isteni lények büntetése nélkül is. Már csak azt nem látom, a tudósok halála hogyan jön mindehhez. Mert a helyi nőre pár éve már van elméletem, de mi történt most? A sötét színvilág, a színészi játék, a rejtély elhúzása – amit tudott eddig a sorozat, még tudja. Tényleg a válaszok vannak már csak vissza.

 

A Masters of the Air (s01e05) kapcsán meg már nem is tudom, mit írjak. Történelemből nagyon is tudjuk, hogy a náci Németország vesztett. Ehhez képest most megint azt néztük, micsoda veszteséget szenved el az amerikaiMasters of the Air - S01E05 - Part Five légierő. Brutális volt, amit megint lekevertek nekünk a bombázás kapcsán. Az is volt a legjobban megfogva a részben, amikor várták haza a gépeket és az a döbbenet, hogy nem jön senki. Az egészen visszhangozza a döbbenetet, amit én is éreztem közben. Egyszerűen kimaradt nekem, hogy volt ilyen légi fölénye a náciknak, még akkor is, amikor már az USA is beszállt a háborúba. Úgyhogy, folytatódnak a veszteségek. A megtorlásra tervezett hadművelet újabb tragédiákat hozott csak. Plusz, egy pilótét, akivel pótolni akarják a kiesőket? Az biztos, hogy nem kicsit volt hősies és mesteri, ahogy hazavitte egyedüliként a csapatát. Ettől függetlenül arra még mindig várom a választ, hogy mi van azokkal, akik a történelem szerint élnek, itt meg halottként vannak kezelve. Látványos ez a rész is, és egészen másképpen dráma, mint az előző rész volt. Szinte azt kérdezem magamtól, hogyan nyerik meg a háborút, ha ennyi veszteséget szenvedtek el? Majd jövő héten meglátjuk, és talán jön több válasz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6618328541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása