Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

All American Homecoming, Bad Monkey, Only Murders in the Building, American Sports Story, The Purge

2024. szeptember 22. - BBerni86

Amiről a héten sincs sok kedvem írni: All American Homecoming (s03e10). Megint szerelmi nyüglődés van, de mint a lerágott csont. Ugyanazokat a sokszögeket ragozzák, és már nagyon unom. Ahogy azt is, amit ebben a részben a fekete közösségért tesznek. Egy sportmúzeumra akarnak pénzt szerezni. Bár eleinte ezt néztem szívesebben, nem az alapsorozatot, annyira nem tudnak mit kezdeni a történettel, hogy már nagyon várom a végét. Mondjuk, ruhákban még mindig ott vannak, itt mindenki úgy öltözik, mintha menne is a kifutóra.

A Bad Monkey (s01e07) legalább olyan irányba ment, amit tudtam értékelni. Némileg hanyagolva volt Yancey és000bad17.jpg az ő eszetlenségei, most tulajdonképpen tisztázta a kapcsolatait. Visszakapta az állását, elköszönt a pedofil extől, kibékült a társával és halad egy kapcsolat felé Rosával. Tényleg csak a bűnöző párost kell lekapcsolnia, hogy minden jó legyen körötte. És ott van az érdekesebb vonal - összecsapott a félkezű és a neje a Sárkénykirálynővel. Jobban belementünk abba, kicsoda Gracie, mit akar az élettől és miben hisz. Most nyíltan kimondja azt is, amit eddig is lehetett sejteni. Hogy a Sárkánykirálynő csak egy trükk, amiből megél, nem hisz benne. Nem is nagyon csinál semmit, ahogy azt már láttuk is korábban. Várom is, ennél jobban meg is fizet-e a tetteiért, vagy neki lesz menekülőút. Jelen állás szerint nem drukkolok neki, kezd igencsak sokat ártani és egyre többet feladni magából.

000only44.jpgKis lépés az Only Murders in the Building (s04e04) esetében. Charles álma alapján rájöttek, hogy min dolgozott éppen Sazz. Az értékelhető részek azonban a körítésből érkeztek: a másik épület lakóinak titka, a kaszkadőr bár, ahol lehetősége volt a készítőknek arra, hogy még Paul Rudd is vissza tudjon jönni egy kicsit vendégszerepelni. Tetszett a búcsú is, az üvegekkel. Komédiának rendben volt a rész, kriminek már kevésbé tetszett. Egyre kevésbé értem, hogy akkor miért is kellett a nőnek meghalnia, egyáltalán ki volt a célpont. Bár ezt egyre inkább feelgood sorozatnak nézem, annak meg teljesen kerek.

Még nincs AHS, de Murphy új történetbe kezdett: American Sports Story (s01e01-02). Vagyis, Aaron Hernandez történetét mesélik el egy 10 részes évadban. Nyitásként kettőt kaptunk és elég is volt ahhoz, hogy morogjak kissé.000ass.jpg Megjegyzem, nem sok tudásom van az amerikai fociról, amit filmeken látok. Vagyis, nekem alapból nem mondana semmit Hernandez neve. Az, hogy mégis képben vagyok a történettel, azért lehet, mert James Patterson társszerzőként jegyzi a róla készült könyvet, amit olvastam. És le vagyok már most döbbenve, hogy mennyire nincs összhangban a könyv azzal, amit a sorozatba belepakoltak. Ott kezdettől az volt kihangsúlyozva, hogy a bandákkal, droggal és erőszakkal hogyan állt Aaron. Soha nem egy ártatlan bárány volt és a karrierje nagyon is megérdemelten ment tönkre. Még akkor is benne volt a bűnszervezetben és mocskos dolgokat művelt, amikor már sztárjátékos volt. A sorozat még csak az egyetemnél tart, de még igazán nem keveredett bele. A középiskolát is ugrottuk. Noha, a bandák már akkor jelen voltak az életében. Itt nem. Helyette Murphy behozta a kedvenc témáját: az ő Hernandeze homoszexuális, aki titkolja az irányultságát. Itt ebből lesznek levezetve a balhéi, meg elemzik, hogy miképpen játszotta meg magát, ezek milyen feszültséget okoztak. Most már vannak róla ilyen kiderült történetek is, de nagyon eltolva érzem az irányt. Az erőszak, a bandák szerepe le van nyomva, és nagyon meg van emelve az, hogy a nemi életében milyen titkok voltak. Érdekesebb jelenleg számomra az a téma, hogy a sztároknak mi meg nincs engedve azért, mert sztárok. Kb. az jön le, nyerjenek, és csinálhatnak, amit akarnak. Még valami, ami nem jó vért szül. Tim Tebow a kivétel, ő kívül is esik a körön - nem csak ő az aranykezű irányító, aki jelölve van a Huisman-díjra, de nagyon vallásos és jó gyerek is, míg a többi focista simán balhézik és csoportosan szexel. Igen, elég dekadens világ van festve. Még AHS szereplőket nem ismertem fel különben. A főszereplők is ismeretlenek. Az egyetlen, akit másban már láttam, az Tebow - vagyis, Patrick Schwarzenegger. 

Nem rémlik, meséltem-e már, amit a The Purge (2. évad 2. fele) első felében láttam. Talán nem, jó rág néztem meg és csak most fejeztem be. Ami biztos, hogy szép keretben meséltek el mindent: a tisztulás éjjelén indultunk, megnéztük a következményeket és a szerveződést a következő évben, hogy a következő megtisztulás éjszakáján mindenki történetére kikerüljön a pont. A 6. résztől kb. ott vagyunk, hogy mindenki felméri, milyen tennivalói vannak és készül a következő éjjelre. Ryan és Esme megtervezik, hogy leleplezzék a korrupciót és kiszabadítsák Ryan katonatársát, közben össze is jönnek. Marcus rájön, hogy a szomszédai miért akarnak végezni vele és kész visszavágni, megvédeni az életét a családjával, így fegyverkezni kezdenek. Ben teljesen eldobja a régi énjét és mélyre merül az erőszakba. Már mindenki érzi, hogy valami nincs rendben körötte, de igazából még nem bukott le, mennyire tönkretette, hogy az előző éjszakán gyilkossá kellett lennie. Az utolsó három rész, a sok összecsapással és gyilkolással, extrém jelmezekkel nagyon meg van pörgetve. Akció, elmélet és a végén megint akció, ha a 10 részt nézem. Vadásznak egymásra, mindenféle fegyver előkerül és a sorozat játszik azzal is, hogy az egyes emberek mire képesek. Marcus jobbá, míg Ben teljesen romlottá válik. Lesz áldozat, lesz happy end és a befejezés is kettős marad: míg egyesek változást és emberibb világot akarnak, másoknak megfelel, hogy egy éjjelre életet és halált osztó véres istenek lehetnek. Nem is tudom, melyik része jobb a műsornak: a felemelkedés vagy a zuhanás történetet. Hajlok arra, hogy az érdekesebb, egy jó gyerekből hogyan lesz sorozatgyilkos. Akadnak ismert arcok is benne, és hangulatos a sorozat. A maszkok, extrém jelmezek nagyon ennek a világnak működő részei, és az erőszakot is jól játsszák ki, mellé téve az üzenetet. Nem véletlenül van ebből annyi film és már 2 évadnyi sorozat is. Jut eszembe - egy apró mellékszerepre Ethan Hawke is beugrott, az meglepett.000thepurge2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8518497212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása