Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Robin Hood

2018. november 20. - BBerni86

+1: Robin Hood (2018) Már nagyon várom a jövő héten kezdő új Robin Hood filmet, így összedobtam ezt a listát, és remélem, hogy jövő héten elmondhatom, hogy az új változat is helyet érdemel itt.f-1.jpg

5: Robin Hood (Disney mese) - a klasszikus, aranyos, állatmese változat. Robin és Marion rókák, a királyi család f5_5.jpgoroszlánokból áll, és valami rettentően cuki az egész. Dalolnak is benne, de a kalandokon és a humoron van a hangsúly. Ma már talán réginek hat, de lehet értékelni azt a klasszikus, kézzel rajzolt világot, amit mára a CGI és az animációk feledésbe vittek.

4: Robin Hood, a fuszeklik fejedelme - A tolvajok fejedelme akkora siker volt, hogy paródiája is f4_5.jpgkészült, abban a korban, amikor még értelmes paródiákat forgattak. Kifigurázzák a nagy hollywoodi film szereplőit, helyzeteit, de nem túlzásokkal, ötletekkel és humorral. Nekem külön tetszett, hogy Robin az a Carry Elves, aki a szívemhez nőtt A herceg menyasszonya főszereplőjeként.

3: Robin Hood - próbálkoztak vele a Costner film után is, ezúttal Russel Crowe bújt Robin f3_5.jpgbőrébe. Csak éppen ez egy öregebb, megfáradt verzió. Egy nevenincs lovag, aki az igazi és elesett nemes helyét veszi át, hogy meneküljön a birtok. Ő ellenne békében, de amikor János király szemétkedik, íjat ragad és jogvédő harcba kezd. A koncepció még érdekes is volt, de túl realista megközelítés a mítoszhoz képest. És nagyon nem tett jót neki, hogy Crowe fizikailag mennyire nem volt formában.

2: Robin Hood, a tolvajok fejedelme - talán ez a legismertebb feldolgozás, amiben minden f2_5.jpgnagyon látványos és szórakoztató, egy klasszikus kalandfilm. A Szentföldről hazatérő lovag, Robin azzal szembesül, hogy az apját eretnekségért kivégezték, a birtokait elkobozták. A nép éhezik, szenved, sokan az erdőbe menekültek. Robin az élükre áll, és szembeszállnak a Richárd nevében garázdálkodókkal. Természetesen van egy nemes hölgy, egy gyerekkori barát, aki már több lehetne barátnál, és Marion a neve, akit a bíró is kiszemel, csak őt jobban érdekli az, hogy a lányban királyi vér folyik, mint maga a lány. Rickman, a banya, a fák közti függőhidak, amikor az emberevő kelták jönnek az ostromra, Vörös Will vallomása a film végére - nagy kasszasiker volt, nem véletlenül.

1: A tüzes íjász - tudom, ez valahol ciki, hogy gyerekkorom óta ez az olasz film a f1_4.jpgkedvenc Robin Hood történetem, de így van, ez már nem fog változni. Szeretem a történetét, a humorát - egyike azon filmeknek, amelyeket már annyiszor láttam, hogy mondom a szöveget a szereplőkkel, de még mindig nevetek és szórakoztat. Még izgulni is tudok rajta, pedig tudom nagyon jól, mi lesz a vége. Kalandos, izgalmas, van benne szerelmi szál, és szégyen, nem szégyen, annak ellenére, hogy nagyon látszik az is, hogy olasz színészekkel olasz tájon forgott, szeretem így is. E történet szerint sir Henry of Nottingham, a király lovagja kapja a megbízást, hogy a fogságba esett Richárd nevében Angliába menjen, és hozza el a német császárnak a váltságdíjat. A bátyja helyett uralkodó János azonban nem akar fizetni, Henry is menekülni kényszerül. Régi barátjával találkozva, megismerve az erdőbe menekült szászokat, tervet sző. A gazdagoktól elveszik a pénzt, összegyűjtik a váltságdíjat. Senki nem tudja, ki ő, csak Alan, akit hallgatásra kötelez. A szegény íjász és népvezér, Robin Hood álcájában találkozik a menyasszonyával, Marionnal, akit a Nottingham-i bíró akar feleségül venni. Henry/Robin még neki se mondja el, ki ő és mi köti össze őket, hiszen azt szeretné, ha a lány magáért szeretné, nem mert gyerekként egymásnak ígérték őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314382198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása