Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Heist movie

2018. december 18. - BBerni86

Avagy keressük a tökéletes átveréseket, trükköket!

5: A mágus - kosztümös, és rafinált. Az átverés olyan finom, hogy alig észrevehető. Adott egy szegény fiú, aki5.jpg gazdag grófkisasszonyba szeretett bele. A fiú híres mágus lett, de balszerencséjére a szépséges szerelmére a zakkant trónörökös is felfigyelt. Történik egy gyilkosság - vagy mégsem? - és a bűvész megtorlásba kezd, míg egy rendőr próbálja megállítani. De aztán lehet, hogy mégsem. Nem akarom lelőni a poénokat, a többi listáshoz képest kevésbé ismert, de méltatlanul mellőzött film, bátorítok mindenkit a megnézésére, én szeretem! A casting is erős: Edward Norton áll bosszút Jessica Bielért, míg Paul Giamatti liheg a nyomában.

4: Ocean's filmek - ha nem lenne a 8, még előbbre is teszem, annyira meghatározták a zsánert. Egy nagyon erős 4.jpgstábbal George Clooney és Brad Pitt őrületes átveréseket és rablásokat hajt végre, Las Vegastól kezdve a legnagyobb francia tolvaj megleckéztetéséig. És mindig van egy hátsó szándék is: pl. a szeretett nő megszerzése. Stílusos, nagyon erős castinggal, és jó sztorival - azért a történetek gyengültek, ahogy nőttek a számok 11-ról 13-ig.

3: Az olasz meló - van egy tolvajcsapat, akit a saját egyik tagjuk ver át, de nagyon. Ezt természetesen nem lehet 3.jpgannyiban hagyni, és az egykori tagok, pár újjal kibővülve a tökéletes bosszúra és visszarablásra készülnek. Okos kis film, ami izgalmas is, és a sztárparádé sem marad el. Norton újrázik a listámon, de ezúttal ő a rosszfiú. Akit többek közt Mark Wahlberg, Charlize Theron, Jason Statham leckéztet.

2: Szemfényvesztők - a folytatás sajnos nem hozta az előzetes várakozásokat, de az első egy tökéletes kis 2.jpgszórakoztató film, átverésekkel, rablással és jó csavarral. A szereposztásról nem is beszélve. Nekem Ruffalo itt a kedvencem - igen, jobban bírom itt, mint Hulk bőrében. De Jesse Eisenberg, Dave Franco, Woody Harrelson, Isla Fisher és sokan mások is beletették a magukét. A történet szerint pár bűvészt megkeres egy rejtélyes csoport, ahova a világ legjobb bűvészei tartozhatnak. Beveszik őket, ha megcsinálják a nagy átverést. A Lovasok belevágnak: minden showjuk egy oltári nagy rablás is, és a rendőrség nagyon rajta akarja őket kapni. Látványos, vicces, izgalmas - kíváncsi is leszek, hogy a gyengébb, de azért nézhető 2 után lesz-e trilógia.

1. A tökéletes trükk - azon ritka filmek egyike, amikor a film jobb lett, mint a regény, amiből adoptálták. Igaz, egy 1-1.jpgolyan rendező zseni munkája, mint Christopher Nolan. (Ok, beismerem, kissé elfogult vagyok, ő az egyik kedvenc rendezőm.) A történet több szálon vezetett, okos, csavaros. Adott két mágus, akik együtt kezdték tanoncként, de aztán ellenségek és vetélytársak lesznek. Az egyiknek van egy hihetetlennek tűnő helycserés trükkje, a másik mindent megtesz, hogy neki még jobb legyen. Szól a gyűlöletről és az áldozatról is: a tökéletes trükkért ki mit hajlandó feláldozni? Van, aki ölne is érte, más a saját életét adja fel érte. Thriller, kosztümös, átverős, remek. A csavar ül a végén, a szereposztás remek. Christian Bale az egyik, a másik mágus Hugh Jackman, és olyan színészek asszisztálnak nekik, mint Scarlett Johansson vagy Michael Caine. De ne feledjük David Bowie feltűnését sem. Nálam nagy kedvenc, röviden.1-2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3214497912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása