Minden napra egy film

Minden napra egy film

Végállomás: Esküvő

2019. május 11. - BBerni86

Összejövős, beszélgetős, esküvőre meghívottas.

Se Lindsay, se Frank nem akar elmenni az esküvőre. De nincs választásuk: az egyik az exének akarja megmutatni, hogy már túl van rajta. A másikat meg az anyja nyüstölte, hogy ne hagyja ki az apja nagy napját. Ők ketten összetűzésbe keverednek a váróban, majd a gépen egymás mellé kell ülniük. Ott döbbennek rá, hogy vegallomas_eskuvo.jpgugyanoda mennek. Mi több, a hotelben egymás melletti szobájuk van, az esküvőn egy asztalnál ülnek. Mivel mást nem ismernek, nem is akarnak, egymással kezdenek el beszélgetni. A másiknak elmondhatnak mindent büntetlenül, és még egy életveszélyes kalandba is bonyolódnak egy pumának hála. Az extrém helyzetben összejönnek – de van ennek bármilyen jövője, vagy ez csak egy nagyon alkalmi kapcsolat, ami az esküvő 3 napja alatt tarthat?

Vannak romantikus komédiák, amelyek egyetlen trükkre épülnek: újra össze akarnak hozni két színészt, akiknek egy romantikus komédiája korábban nagy siker volt. Így lehetséges, hogy Julia Robert és Richard Gere nemcsak üzletember és éjszakai pillangó románcában, de egy olyan nő sztorijában is szerepet kaptak, aki mindig elszalad az oltár előtt. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio se véletlenül forgatta együtt A szabadság útjait jó pár évvel a Titanic után.

Keanu Reeves és Winona Ryder sem először alakítanak párt. A Draculában ők voltak a jegyespár, akik közé befurakodott minden vérszívók ura. Bele se akarok gondolni, hány év telt el, hogy megint összehozták őket egy filmre.

Ami elvileg romantikus komédia, de nekem eszembe nem jutott róla egy romantikus komédia sem. Mert tulajdonképpen ez a film arról szól, hogy ez a két ember végigbeszélget három napot, aztán el kell dönteniük, akarják-e hogy legyen folytatás. A cselekmény nem sok, de érzelmi téren se éreztem úgy, hogy el lettünk volna kényeztetve.

Mert romantika nincs a filmben. Egyszer nem éreztem azt, hogy ez a két ember vonzalomból, nem pedig kényszerből van együtt. Talán egyetlen kedves dolgot mondanak egymásnak az egész film alatt. A szex jelenet is inkább illene egy paródiába, valami borzalmas.

De ha nem romantikus komédia, akkor mi ez? Mert nem is dráma. Egyik félnek sincs olyan konfliktusa, vagy fájdalma, ami a filmet drámává tenni. Minél jobban belegondolok, annál zsánertelenebbnek érzem a filmet, amit nem tudok hova besorolni. Nem dráma, nem romantikus komédia, de nem is dramedy. Ha lenne valami normális konfliktus, akkor kamaradrámának nevezném szívem szerint.

Nem tetszett, ahogy a kamera rá van tapadva a szereplőkre. Azért nem vagyunk annyira közel, mint a Saulban, de néha kinéztem volna a szereplők környezetére is. De nem, mindig őket látjuk. Alig akad más vágókép a filmen. Zavart.

Közben az is eszembe jutott, hogy volt idő, amikor nagyon szerettem a Keanu Reeves filmeket. A Féktelenül, a Mátrix is a kedvenceim között voltak. A mostaniak közül egyedül a John Wick, amit kedvelek. Mert ez a film se megy azok közé, amit lenne kedvem újranézni. Itt még csak szimpatikus se volt a karaktere. Az a hörgős, a nő esetében leheletfújós hepp meg különösen idegesített.

Nem vártam valami jó filmet, de ez még a kevés várakozásom is alulmúlta. Nem tetszett.

 

Végállomás: Esküvő - 5/2 nem vicces, nem romantikus, leginkább egy kamaradrámára emlékeztetett, dráma nélkül.

https://www.youtube.com/watch?v=jL3ZkgVUGHg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8314820790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása