Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bull

3. évad

2019. május 18. - BBerni86

Tárgyalótermi, pszichológiai ráhatásos, munkahelyes.

Bull végre visszatérhet a munkába – a szívrohamból felépült, de pár dolgon változtatnia kell. Búcsút kell mondania az alkoholnak, jobban oda kell figyelnie magára. Ám azonnal egy tragédia árnyékolja be a munkakezdést: leszakad egy híd, és Cable már soha nem ér be dolgozni. Nehezen is találnak a helyére valakit, hiányzik nekik a lány. De a munka nem áll meg – fel kell mentetni az anyát, aki agyonlőtte a lánya megerőszakolóját. A börtönőrt, aki a viharban hazarohant a családjához, míg a börtönben két rab megfulladt. A fiatalembert, akit most bull.jpgtettestársként akarnak lecsukni, pedig csak a bátyját fuvarozva, nem tudva, mit tett a másik. Közben Bull életében újra felbukkan Izzy, és felkavar mindent maga körül, pedig Jason már éppen továbblépett volna és boldog lehetett volna mással.

Elég egyetlen magánéleti szál olyan irányú haladása, ami nekem nem tetszik, és valósággal meg tudom utálni a sorozatot, amit addig szerettem. Nagyon nem akarom, hogy a Bull is feliratkozzon ebbe a sorba, de most nagyon nem tetszett az évadzáró!

Izzy – fel nem fogom, miért van olyan hatással Bullra, amilyen van neki. Akárhányszor felbukkan, mindig jön vele a baj is. Már akkor is kiakadtam, amikor az évad közben 1 részre visszajött. Most pedig képesek lesznek állandóra behozni? Nem fogom kibírni. Nekem annyira hihetetlen, hogy Bull mindig és mindent félre képes dobni miatta. Ha már szétmentek, mindkettejüknek más kapcsolata van, akkor miért képesek azonnal visszaváltani párkapcsolatba egymással? Akkor minek váltak el?

Ok, ideje félretennem az Izzy ellenszenvem, mert ez a részlet az évad végén rontotta csak el a hangulatom. Különben a sorozat koncepciója még mindig tetszik.

Igaz, most furcsa volt az évad kezdése. Idő kellett, amíg visszarázódtak a napi ügyek intézésébe és túljutottak a gyászidőszakon Cable miatt. Addig a sorozat is szenvelgős volt, de aztán a részenkénti ügyek életet leheltek a sorozatba.

Azt azonban érezni, hogy tolódnak az arányok. Már inkább a jogi csavarásokkal és a nyomozásokkal adják el a részeket, nem azokkal a befolyásoló trükkökkel, amik miatt elvileg az emberek Bull és a csapat segítségét kérik. Sokkal kevesebb az esküdtek kiválasztása, a módszerek, amivel hatnak rájuk. Helyette megtervezik a jogi védelmet, és a nyomozó csapat mindig a legjobbkor jön elő egy új felfedezéssel. Nekem az eredeti koncepció jobban tetszett, de mivel a jogi sorozatokat is szeretem, azért nem fáj az irány ilyen haladása.

Sokkal zavaróbbnak találom a magánéleti szálak alakítását. Marissát komolyan sajnáltam az évad végén, olyan szomorú, hogy mindig van valami, ami miatt soha nem kaphat meg mindent. Azt meg már fejtegettem, hogy Izzy mennyire nem tetszik nekem, meg semmi, amihez köze van. Utálom azt a karaktert.

Cable helyére Taylor érkezett, és nekem nem jön be, ahogy Meehan játssza. Olyan kifejezéstelennek érzem az arcjátékát, soha semmiben nem változik. Se lelkesedés, se fájdalom, se semmi. A nő is olyan karót nyelt. De Chunk és Danny is nagyon háttérbe kerültek idén, alig kaptak játékidőt.

Lesz 4. évad is, hát félve várom, hogyan alakul a sorozat jövőre.

 

Bull - 5/3,5 a vége elvette a kedvem. Vannak jó esetek benne, ha kevesebb is a pszichológia.

https://www.youtube.com/watch?v=9AS4nBjws5A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4214833408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása