Minden napra egy film

Minden napra egy film

Egynyári kaland

4. évad

2019. június 29. - BBerni86

Nyári, szerelmes, kavarós.egynyari_kaland.jpg

Eljött a nyár, a fiatalok a Balaton körül gyülekeznek. Luca már nagyon várja Ákost, akivel nem csak zenélni szeretne együtt, hanem végre párként is megpróbálkozna a fiúval. Ákos is vonzódik a lányhoz, de inkább alkalmi kapcsolatokban éli ki magát. Mire rászánná magát, hogy komolyodik Luca kedvéért, a lány már Bencét akarja rávenni, hogy vegye el a szüzességét, vagy akár egy random pasit is, csak legyen már túl rajta. Levente és Enikő még együtt vannak, de mindkettejüknek megvan a maga gondja. Nyitott kapcsolatot tartanak fenn, amit igazán egyikük sem akar. Amikor a balatoni pihenés helyett Enikő inkább bedolgozná magát a galériában, minden konfliktusuk felszínre tör. Zsófi Pestre költözött, és új barátja is van. Kornél pszichológus, akit a lány halálra un. Bence reménykedni kezd egy újrakezdésben, míg a lány a helyes vízi mentővel szemezget.

Egyszer, volt egy kellemes ifjúsági sorozat, amiben pár fiatal lement a Balatonra dolgozni vagy nyaralni. Barátságok és szerelmek szövődtek. Egy nézhető, kedves kis limonádé komédia volt.

Eltelt pár évad, és hol tartunk most? Az eredeti szereplők közül csak a bénák maradtak meg – nem véletlenül, a többiekre lecsaptak jobb helyekről. Az érkezettek meg inkább idegesítenek, mint kedvelhetőek lennének.

Kezdjük akkor a karakterekkel? Luca számomra még mindig rettenetesen idegesítő. Él bele a semmibe, én nem is értem, miből él. Eltartja az apja? Mert belekezd valamibe, félbehagyja, csinál valami mást. Amúgy is különc és idegtépő dolgai vannak. Az, ahogy most Ákossal kerülgetik egymást – kész rémálom. Arról nem is beszélve, mennyire hihető, hogy egész évben nem tudtak egy beszélgetést sem megejteni, hogy tetszenek egymással, inkább vártak egy évet, hogy nyár legyen megint. Persze.

Ákos karakterét azzal akarják mélyíteni, hogy a családja megismerésével látjuk, miért olyan a nőkkel való kapcsolata, amilyen. Az csak egy dolog, hogy ez mennyire nem érdekelt. Az már sokkal fájdalmasabb, hogy mennyire lazán kezeli a film a váltását. Az egyik percben viszonya van a barátja barátnőjével, a következőben azt tervezi, hogy veszi le Lucát a lábáról. Aztán csodálkozik, hogy Levente nincs oda az ötletért, hogy a húgával járjon. Azt is rühelltem, hogy mire belejönne az állásába, otthagyja és ő is ugyanolyan semmibe élő lesz, mint Luca. De most komolyan, kinek és milyen példát mutat ez? Az ilyen semmibe létezés engem kiborít.

Levi és Enikő, Bence és Zsófi meg ugyanazokat a köröket futják. Tulajdonképpen kapnak pár konfliktust, hogy visszajussanak a kezdőpontra.

Az ifjúsági jellegnek is annyi, ez már fiatal felnőtteknek szól, párkapcsolati és munkahelyi konfliktusokkal. Csak annyira unalmas a tálalás, hogy nekik se fog tetszeni.

Komédia, csak éppen nem vicces. Nem tudom, a teljes évad alatt volt-e egyetlen olyan jelenet, ami vicces lett. Pedig ötlet volt, Luca katasztrófa Budapest programja lehetett volna vicces is, de nem lett az.

Ha már Luca – még mindig fáj, ahogy énekel!

Megszokásból még megnéztem, de minden résznél megállapítottam, hogy ez ritka rossz.

 

Egynyári kaland - 5/1,5 már története is alig van, a legtöbb szereplőt utálom, nem is értem, minek néztem meg.

https://www.youtube.com/watch?v=qPGEI64ENtE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4014917658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása