Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Klónok

2019. október 13. - BBerni86

Will Foster és a robot projekt újabb tesztet bukott el. Behoztak egy frissen meghalt katonát, sikeresen levették a memóriatérképét, személyiségét. Ezt sikeresen bele is írták a robotba. A magához térő férfi azonban nem ismert f1_15.jpgmagára, és elkezdte elpusztítani a robot testet, kénytelenek voltak leállítani. A főnöke már jelezte is, hogy lassan elfogy a befektetők türelme. Ha nem jár sikerrel záros határidőn belül a projekt, leállítják az egészet.

Will agya otthon is a problémán jár. Az állatokkal működik, az emberi elme miért nem képes meglenni a robot testében? Orvos felesége, Mona célozgat rá neki, hogy az ember több az emlékei összességénél. Van lelke is. Ezzel a neurológus férfi nem tud mit kezdeni.

A család viszont kirándulni indul a hétvégére. Will vezet, a neje mellette, a három gyerek hátul. Iszonyatosan f2_19.jpgszakad az eső, kisodródnak. A férfi kezei között hal meg az összes szerette. Képtelen ezt elfogadni.

Egy helyre hordja a testeket, majd hívja a laborbeli asszisztensét. Kihozatja az elmét mentő felszerelést, letölti a családtagjai emlékezetét. A terv készen áll: egy fájdalmas pontja van. A laborban csak 3 klón keltető van, neki meg 4 halottja. Valakiről le kell mondania. Kisorsolja: a kislánya, Zoe nem térhet vissza.

Majd a laborból elhozzák a milliódolláros felszerelést, ráveszi Edet, hogy klónozza a családját, míg az eredeti testeket megsemmisítenék. 14 nap, amíg a klónok kifejlődnek. Az agyuk f3_20.jpgazonban teljesen tiszta – a férfinak kell kitalálnia, hogyan adja vissza nekik az emlékeik és a tudatuk anélkül, hogy végezni akarnának magukkal. Nem jut eredményre, minden teszten bukás jön ki. Már éppen beadná a halálos injekciót a testeknek, amikor észrevesz valamit. Az agyuk reagál a testükre. Rádöbben, a test volt a baj. Az emberi elme a robottestet nem ismerte fel, így működnie kell a dolognak.

Az emlékeikből blokkolja Zoe emlékeit, a kislány minden nyomát eltűnteti a házból, majd felébreszti őket. Mintha mi sem történt volna, siker. Will ezzel a munkája problémáját is megoldotta: csak írnia kell egy programot, ami elhiteti az aggyal, hogy a test az övé. Mona ugyan sejteni kezd valamit, kezd felrémleni neki a lánya, de Will képes kezelni a helyzetet.

A főnöke azonban rájön, mit csinált. Megzsarolja. A program nem embermentésre kell, vagyonokat lehet vele keresni. Will eredményeit akarja, ő azonban kijátssza. A feleségét mindenbe beavatja, és szökni kezdenek. Ed árulja el, és sikerül a nőt két gyerekkel bevinni a laborba. Will bármire kész értük, utánuk megy.

Azonban egy trükkje még maradt. A tudása kimentése helyett áttölti magát a robotba is, akit a katonák nem f4_20.jpgtudnak leszerelni. Ő menti ki őket. Will a családdal elmenekül, míg a robot Will marad.

Hónapokkal később: Mona és a két gyerek egy idilli tengerparton napozik. Will közeledik, kézen fogva vezetve az életbe visszahozott Zoét.

Robot Will az egykori főnökével vezeti a céget: haldokló, öreg milliárdosoknak árulnak egy új esélyt az életre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8015193126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása