Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

All American & Homecoming, Szélhámos plébános

2023. február 07. - BBerni86

Kezdjük talán a folytatólagosan nézett sorozatokkal, vagyis jöjjön a sport és a rasszizmus kérdésköre két párhuzamos sorozatban.

Az All American (s05e09) két dolgot boncolt most: vitte tovább Billy kinevezését a focicsapat vezető edzőjének,alla509.jpg illetve Liv szembesült azzal, hogy nem küzdött eléggé a kapcsolatáért. Nem mondhatnám, hogy túlzottan haladtak volna előre. Inkább konfliktust építettek csak minden téren: Liv úgy tűnik, késve kapott észbe, és Billy is kihúzta a gyufát, mert Spencer előbb tudta meg mástól a tényeket. Vagyis, lesz még ebből dráma.

Különben tipikus tinisorozat volt, a szokásos panelekkel. Ez a sorozat már irányt váltott, és egyre inkább maradnak is a kivételes helyzetben levő fiatalok életének ábrázolásánál. Mert most mi is a legnagyobb gondjuk: melyik dögös lánnyal járjanak? Tényleg az jön le belőle, milyen nehéz nekik.

 

Az All American: Homecoming (s02e09) hozta a szövetségek és a beavatások témáját. A lányok és a fiúk esetében is azt látjuk, hogy a gólyákkal indokolatlanul kemények, és nem is érteni, miért. Ezt próbálják kicsit megmutatni – a lányok pl. így építenek közösséget a gólyák között. Ha együtt szenvedik át, összekapcsolja őket egy életre. A fiúk esetében pedig a változás indul majd el.

Közben van diákelnöki kampány, sportteljesítményben megingás és tanácsadás, meg a szokásos szerelemi szálak sem maradtak el teljesen.

Tartalmasabb, jobban megírt ez a sorozat. Igazából csak ismételni tudom magam: ebben jobban a konfliktusok, jobban tartja az eredeti témáját. Itt is megvan az érzetem, hogy a kivételezett helyzetű fiatalok mutogatásával nem lehet eladni, hogy mennyire nehéz az életük, de itt kevésbé mentek még el az olcsó szappan irányába.

 

Végül, hosszú idő után pótlás: Szélhámos plébános (s02e07-10). Félbehagytam, most befejeztem a 2. évadot. Megkaptam azt is, amiért nem néztem anno tovább, meg azt is, amit szerettem benne.sankt2.jpg

Egyrészt, még mindig bejön az a tematika, ahogy Maik kicsit rosszalkodva, egyedi szemszögből nézve, de valóban segít a gyülekezeten. Van benne humor, némi izgalom is és kellemes hangulata van az egésznek.

Még azt is el tudom nézni, ahogy az egyházmegyét igyekszik némi pénztől megszabadítani. Itt is inkább ötletesek, mint durvák. Nagyon messze van attól, hogy pl. a perselypénzt kezdje el ellopni.

Viszont, még mindig szerelmi sokszöget építgetnek. A terhességet legalább rövidre zárják, de így is van felesleges gyötrődés. Rossz nézni, ahogy tulajdonképpen senkinek nem jó a helyzet, és mégis olyan nehezen lépnek. Nem biztos, hogy tetszett, ahogy a végére feloldották.

A másik, Maik öccse. Nagyon irritál a figura és a színész is. Mondjuk, én rendszeresen utálom azt a figurát, aki miatt a jobbra érdemes főhős mindig bajba keveredik, mert meg kell mentenie. Akik olyan szerencsétlenek, és viccesnek igyekeznek eladni őket, pedig nem azok. Itt az öccs, de éppen a Tolvajtempó reklámja megy mellettem a tévében, abban is van egy közel ennyire bajba keverő, idegesítő fiatalabb testvér.

Viszont, humorosak a mellékszereplők. Egész jól el vannak találva a színészek is. Itt bírom a közösséget, ahogy az ügyes-bajos dolgaik megtöltik a részeket.

A 3. évadnak most majd előbb nekiállok, most ott tartok, hogy esténként szívesen megnézek és mosolygok belőle 1-1 részen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9118043716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása