Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hivatali hajsza

2024. március 25. - BBerni86

Lenne kedvem elintézni annyival, hogy mostanában sikerül kikerülnöm ezeket a kretén komédiákat, várható volt, hogy egybe bele kell futnom.

Vagyis: buta történet, szerencsétlen szereplők és vállalhatatlan, gyakran szexista poénok. Háromszor is félbehagytam, csak sajnálatos módon nekem az nem szokott menni, hogy kikapcsolom és nem nézem meg a 000hivatali_hajsza.jpgvégét. Akkor befejezetlen érzetem marad, pedig jelen esetben lehet, azzal jobban jártam volna.

A főszereplő, Pat egy sehova sem tartó kis senki. Amikor a főnöke elmegy, a kirúgást ugyan megússza, de meg lesz neki mondva, ha nem villant valamit, egykori tanulója – az új főnök – sem fogja megtartani. Így kénytelen egy megbízásért egy futóbolond nőnek imponálni, és indulni velük a maratoni futáson. Csak éppen Pat dögletesen lusta, semmi kondija. A csapattagok is válogatott eszelősök, sok tekintetben tipikus komédia alakok. A kivétel természetesen a jó nő, a csapatban futó doktornő, aki kedves is és segít a férfinak megbirkózni a kihívásokkal.

A konfliktusok jönnek sorra, és egyiket jobban utáltam, mint a másikat. Pat rájön, hogy a barátnője az új főnökkel csalja. Hogy ne nézzék le, belemegy egy fogadásba, és az egész jótékonysági futás bevételét felteszi egy olyan versenyre, amiben esélye sincs. Természetesen akkor bukik le ezzel, amikor legrosszabb a helyzete.

Tetézi, hogy a legtöbb poén vállalhatatlan, vagy undorító is egyben. Pl. a versenyre készülve a különben kisportolt, esélyes Spencer egy olyan energiaitalt kezd el vedelni, amit a káros hatása miatt már be is tiltottak. Saját bevallása szerint is úgy néz ki tőle, mint egy kiszáradt here. Nekem a zombik is eszembe jutottak róla, de igen, áll az is. Nem mintha a kiszáradás szélén álló Pat jobban nézne ki a végére.

Magát a sportot is kifigurázza a film. Az egy dolog, hogy a szereplők mennyire szenvednek, ez még bele is férne és nem lenne paródia. Viszont, a végére a verseny közvetítésére meghívnak egy focistát. Amikor meghallja, hogy mennyi ott a fődíj, lemegy és nevez ő is. Világcsúccsal nyeri meg a versenyt, és úgy jön vissza, hogy nem is futott, csak sétált egyet. Anélkül jobb lett volna, tény.

Igazán ismert színész nincs benne, nem meglepő módon. Nincs benne olyan szerep, amit elvállalna, akinek már van egy kis renoméja. McHale jár ehhez különben a legközelebb, de ő ismert is arról, hogy bevállal ilyen kreténségeket. Hoppá, mellékszerepben még van egy ismerős. Alyson Hannigan a csaló barátnő, bár alig van pár jelenete az egész filmben.

Nem tetszett, buta és nem is vicces film. Még azt a szintet sem üti meg, hogy jó háttérfilm legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8218362997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása