Minden napra egy film

Minden napra egy film

Az útvesztő 3. Halálkúra

2018. május 04. - BBerni86

Túlélős, mentő akciós, vírusos, harcos.

A szabadon maradt immunis túlélők igyekeznek kiszabadítani a társaikat a VESZETT karmai közül. A nagy rajtaütésen sokakat is sikerül kimenteni, de Minho fogságban marad, amibe Thomas képtelen beletörődni. A többiek már az utat tervezik a szigetre, ahol újrakezdhetik, ő azonban az utolsó városba menne, Minho megmentésére. Serpenyő és Newt, majd Brenda is csatlakozik a mentőalakulathoz. Eközben a VESZETT és movieposter.jpgTheresa folytatják a kísérleteket, már közel jutnak a megoldáshoz, de a vírus erősebbnek bizonyul. A várost már falak védik, de lassan ez sem jelent megoldás. Sürgősen ki kell találni valamit. Mindenki akar a másiktól valamit: Thomasnak kell a lány, hogy bejusson a barátaiért. Theresának kell a fiú vére, amiben ott a megoldás. Tisztázniuk kell azt is, hogy állnak most egymással.

Egyszer volt, hol nem volt, a posztapokaliptikus világmentős kamaszfilmek és regények özönében feltűnt egy, ami más volt. Mert végre nem a szerelmi szál volt a történetben a kiemelt helyen, végre nem egy erejét megtaláló lánynak kellett megmentenie mindenki mást, miközben megreformálja a társadalmat is. Szerettem is az Útvesztőt, amiből az első film is kifejezetten nézhető lett.

Regényben erősek a folytatásai is, a Tűzpróba a kedvenc részem – a regények között. De a második előzménykötet is ütős lett. Mivel az első film sikeres lett, ez a sorozat sem kerülhette el a trilógiává válást. Amivel már több bajom lett. Már a Tűzpróbában sem ismertem fel az eredeti történetet, annyit variáltak rajta. De az legalább látványos popcorn akciónak elment.

De most ez a Halálkúra… nem is tudom, mivel lehet ezt elkezdeni.

Talán azzal, hogy ez már nem Dashner sorozata. Teljesen új történetet adtak neki, csak éppen azokat a szereplőket mozgatják benne, akiket Dashner talált ki. De ennyi nem elég a boldogsághoz!

A filmnek egyszerűen nincs épkézláb története. Buta fordulatok és cselekményszálak vannak benne, amelyek önmagukban sem értelmesek, nemhogy az eredeti regénnyel összevetve! Elég csak a vírus ellenszerére gondolni… végig elég lett volna pár vérvizsgálat? Akkor, mégis, minek kellett a gyerekeket beledobni az útvesztőbe, és miért kínozzák még mindig őket pszichés kihívásokkal? Vagy, a végén ott van Thomas kezében az ellenszer. Mégis, ki fog belőle még gyártani, hogy a teljes városnak, a tudósoknak és a cégnek vége? Vagy annyiban hagyják, nem lesz gyógyítás? Az meg annyira nem Thomas! Semmi értelme. A regény vége sokkal jobban el lett találva.

Megbocsátóbb lennék, ha legalább azzal ellensúlyoznák a tartalmi gyengeséget, amit a Tűzpróba tudott. Az izgalmas, látványos, akciókaland volt. Itt nincs olyan látvány, az akciók is sokkal szimplábbak. Már az a horror hangulat sincs benne, amit a Tűzpróba egy-egy ponton fel tudott mutatni.

Ha szerethető momentumokat keresek, a színészeknél lyukadok ki. Dylan O’Brien a Teen Wolf óta nálam a kedvencek között van, ha rombolja is a helyét olyanokkal, mint az Amerikai bérgyilkos. De a legjobb különben Thomas Brodie-Sangster volt, lopta itt a showt.

Nálam a csalódások listájára kerül fel, a film helyett inkább a regényt fogom újrázni!

 

Az útvesztő 3. - 5/2,5 kevésbé látványos, nagyon butított és tönkretett cselekmény – elrontották a sorozatot!

https://www.youtube.com/watch?v=qhPeitfB5l0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6013885582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása