Minden napra egy film

Minden napra egy film

Agymenők

12. évad

2019. május 25. - BBerni86

Zsenis, családos, való élettel szembenézős, díjért versengős.agymenok.jpg

A baráti társaság továbbra is összejár, és együtt igyekeznek boldogulni a mindennapokban. Sheldon és Amy elkészültek az elméletükkel, és hatalmas a siker. A gyakorlati igazolás sem várat sokáig magára, egy páros – véletlenül ugyan – de gyakorlati bizonyítékra bukkant. Így már esélyesek a fizikai Nobel elnyerésére. Csak éppen a két gyakorlati tudós is szeretné ezt a díjat, így indulhat a belháború. Leonard szokása szerint az anyjával küszködik, aki a fiát inkább tekinti kísérleti nyúlnak, mint a gyermekének. Szerencsére mellette áll Penny, aki átgondolja a családalapításról szőtt elképzeléseit is. Stuart végre szerez egy barátnőt, Raj nősülni készül – de vajon az igazit találta meg, vagy csak belenyugszik a helyzetbe? Howard mesekönyv szerző lesz, bár lesz a történet kapcsán pár harca a feleségével…

Ha már 12 évadon át nézel egy sorozatot, kitartasz mellette. Nem számít, hogy már egészen más, mint amikor nézni kezdted. Hogy is lehetne ugyanaz? 12 év rengeteg, mindenki sokat változik, természetesen a sorozatok is. Jobb, rosszabb, nézőpont kérdése. Mindenesetre komoly gond, hogy el kell fogadni, ez ugyanaz, de mégis egy másik sorozat. (Erre még visszatérünk, ha rá bírom szánni magam, hogy a GoT záró évadáról írni kezdjek.)

Az Agymenők szerencsére nekem remekül működik egy családi, baráti sitcom sorozatként is. Valahogy úgy vagyok már vele, mint a Jóbarátokkal anno. Simán elnézem, kivel mi történik, és már nem várom el ugyanazt a szintet, mint az elején. Ismerősök, szinte barátok lettek a karakterek, akikkel történnek még mosolygós események is, de igazából az érdekel, mire fut ki a történetük. Lesz Nobel-díjas tudós Sheldon Cooper? Penny bevállal egy babát? Stuart kijön az állandó lúzer sarokból, és végre megleli a maga boldogságát?

Mert már régen nem azon megy a poénkodás, hogy a zseniális, de a való világban esetlen férfiakkal mi történik. Már mindenki családos, vagy nagyon jó úton halad ahhoz, hogy az legyen. Már nem a randizás nehézségei, hanem a gyereknevelés a kiemelt téma. De ez nem baj, és nem zavar, hogy ez az irány lesz a vezető. Már a 11-ben is láttam ezt a tendenciát, most még erőteljesebben jelen van, de ez is egyfajta fejlődés. Anno volt pár tudós, akik nem tudtak mit kezdeni a normál társadalmi viszonyokkal, éldegéltek a maguk elefántcsonttornyaiban. Most már mind részei annak a köröttük levő világnak, amibe eleinte olyan nehezen merészkedtek ki.

Mindenki hozza a szokott formáját, ennek megfelelően ugyanúgy tudok viszonyulni hozzájuk, mint eddig is. Leonard az, akit 12 év alatt se bírtam megkedvelni, de a csapat egészét még mindig szeretem. A színészek is már annyira rutinból tudnak játszani, hogy szerintem az a fura nekik, amikor valamilyen más műsorban szerepelnek, és más figurát kell játszaniuk.

Nagyon bírtam ebben a sorozatban, hogy a popkultúrára folyamatosan kikacsintanak, és vannak poénok rá, vagy éppen neves mellékszereplők. Idén e téren kevesebbet kaptam, amit sajnálok. Az egyetlen rész, a titkos pókerrel, nekem kevés volt. De ezt is annak tudom be, hogy a kocka poénok helyett most családban gondolkodunk.

Plusz, érezni azt is, hogy elkezdték zárni a történetet. Hiszen lassan búcsúzunk, végleg a sorozattól, és átvezetnek minket a Young Sheldon nézésére.

 

Agymenők - 5/4 szeretem ezt a sorozatot, ha már családi komédia is lett belőle. Nézeti, hogy régi barát.

https://www.youtube.com/watch?v=-cD588Z7UUU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6814860828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zizi6785 2019.05.27. 14:47:54

Olvasd át és javítsd a hibákat!
És nem 5/4, hanem 4/5, úgy helyes! (Nem 5 a négyből, hanem 4 az ötből. Ezt mindig is rosszul használtad.)

BBerni86 2019.05.27. 21:00:46

Olyan nagy flexibilitást igényel rájönni, hogy 5-ből adok 4-et... hogy nem gondoltam erre eddig?

Láttam már így is írva, úgy is írva, én kis naivan azt gondoltam, egyéni stilisztikai jellemző, ki melyiket preferálja. Nagy Leiner Laura és SZJG fan vagyok, szerinted ott is 9 köteten át rosszul írták átlag 3 oldalanként és évekig senkit nem izgatott? Se az olvasókat, se a szerkesztőket vagy a szerzőt? Mert Reni minden napját pontozta, ugyanilyen 5/adott érték módszerrel.

Az a csúnya MTA sem szabályozta ezt a Magyar helyesírás szabályaiban. Arról bezzeg hosszú pontok vannak, a dátumot hogyan kell írni - botrány.

Már csak arra kellene rájönnöm, hogy asszertív kommunikációt minek tanítanak, ha a jó magyar szokás, a te üzenetek küldése egyeduralkodó. Mivel én tanultam asszertív kommunikációt, hadd fejezzem be ebben a szellemben. A hozzászólást tudomásul vettem, átgondoltam. Mivel helyesírásilag helyes az általam használt 5/ formátum, nem csak én használom így, hanem az egyik idolom is, továbbra is kitartok mellette.
Az emberek nem hibátlanok, én sem. Tény, elírhatok és elronthatok szavakat, gépelést, mindent a helyesírás ellenőrző program sem vesz észre. Aki ezt építő jelleggel jelzi, köszönöm, és igyekszem javítani. Ahogy a nálam bölcsebbek mondják, a hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. Az viszont sért, ha ugyanezt nem várhatom fordítva. Az utasítások, te üzenetek kihozzák belőlem a passzív-agresszív énem, amit nem szeretek megélni. Miért kell rúgni a másikba kettőt, ha képesek vagyunk emberibb módon kommunikálni?
Vagy csak naiv vagyok, az is lehet. Dante a pokol kapujára írta, hogy "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel." Lehet, hogy a mi világunkban ez már a szülészetek mottója, hogy időben elkezdjék felkészíteni az emberpalántákat a való világra és embertársaikra.

BabelFish 2019.05.27. 21:53:51

Szia, ok, akkor építő jelleggel: "minden esetre" ebben a szövegkörnyezetben egy szó, tehát mindenesetre. Szintén: "el voltak", "be tudom" egybeírandó: elvoltak, betudom. Sajnos egy igazi kocka a magyar nyelvtanban is kocka marad, Sheldon sem tűrte a nyelvtani hibákat...

BBerni86 2019.05.27. 22:30:59

@BabelFish: Szia! Köszönöm a jelzést, korrigáltam.
süti beállítások módosítása