Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kidobós

2020. június 12. - BBerni86

Sportversenyes, ellenfeles, csapatépítő.

Pete nagyszívű, de üzletileg tehetségtelen férfi, aki egy kis fitnesz stúdiót üzemeltet. Nála az a fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben. Inkább a barátja, mint az edzője a hozzá járóknak. White viszont a tökéletes küllemben hisz, gépesít és megfélemlíti a hozzá járókat. A két férfi nem bírja egymást, és White az, aki sikeres céget vezet. Amikor Pete fejére nőnek az adósságok, White a nagyját megveszi a banktól. Ha rövid időn belül nem tud 50000 dollárt törleszteni, White megszerzi a Kispályát. A hűséges tagokkal Pete próbál pénzt szerezni, még abba is belemegy, hogy benevezzenek a kidobós országos versenyre. White semmi esélyt sem akar adni neki, de ezzel juttatja őket jobb helyzetbe: Kate, akit miatta bocsátanak el a bankból, bosszúból beáll Pete csapatába és nagyon jó dobó. A szemétkedő White műsorát látva az egykori kidobós bajnok, Patches pedig elvállalja a csapat edzését. A módszerei egyediek, de a csapatban fejlődésnek indul. Hiszen, ha a csavarkulcs elől el tudsz ugrani, akkor menni fog egy labda elől is…6_12kidobos.jpg

Nem egyszer hallottam már, hogy olyan filmeket nem szabad visszanézni, amelyet egy nagyon más életszakaszunkban láttunk, és kellemes emlékeink vannak róla. Nem mondhatni, hogy betartom ezt a szabályt, de az is igaz, hogy olyan filmeket nézek meg többször, amelyek nagyon tetszettek. Pl. a Gyűrűk ura biztosan tetszeni fog 10 és 20 év múlva is.

Vannak azonban olyan filmek, melyeken jókat mosolyogtam, azt mondanám, hogy bírtam őket, de nem alakítottak ki bennem olyan mély nyomokat. Most egy ilyet néztem vissza – itt működött a tipp. Régen szerettem, most fogtam a fejem, hogy miért láttam én ezt anno többször is, mert most egyszer is bőven elég volt végignézni.

Az a komédia, amelyben a kiemelt poénok altesti poénok, egyszerűen nem nekem való. Miért kell az emésztés különböző formáin nevetni? Nem értem. De ennek a filmnek sikerült ennél undorítóbbal is előállni. Mondjuk, arra emlékszem, hogy anno 15 éve is rühelltem pl. Justin hajrá csapatba kerüléséhez a felvételit a kövér lányos poénos. Az nem vicces, csak simán undorító, amit utáltam látni. Akkor is, most is.

Viszont, azt is felfedeztem, mi az, amit ma is ötletesnek találok benne. A bajnokságon a különféle csapatok, amilyen ruháik és stílusaik vannak. Különösen a túlzott, beszédes csapatok jópofák, mint a kamikaze japánok, vagy akár a nyugdíjas öreg vezette klub, akik szadomazó mezben indulnának, csak összecserélik a mezeket és a Kispályának kell kivonulni bennük. Ennek amúgy ma azért lehet egy plusz poén tartama, mert már túl vagyunk a Grey borzalmon, és ez a szubkultúra már szinte trendi lett. Azt meg könnyen beleképzeltem, hogy Daddy egy öreg Christian Grey, aki a csapattal lemegy egyet kidobóst játszani…

Maga a verseny is tetszett, de még jobban a csapat edzője. Patches a film legjobb karaktere, az edzésmódszereit nagyon bírtam. A csavarkulcs örök klasszikus, de az sem volt semmi, amikor az autópálya használatot értelmezte át. Amilyen szövege is volt…

Tetszett az is, ahogy a cameó szereplőket használták. Chuck Norris a zsűriben, David Hasselhoff, mint a német csapat edzője, aki németül osztja az észt. Végül, Lance Armstrong, akit egész más szemmel néz most az ember, hogy túl vagyunk a bukásán és a csalásainak a kiderülésén, az eredményeitől való megfosztáson. Ma már nem annak a hősnek látja az ember, aki a film készítésekor volt.

Van az egészben egy nagyon erős retró, és nem csak azért, mert már 16 éves a film. A sztárok miatt is, akiket akkor poén volt saját magukként behozni. Kinek jutna ma egy agyament Baywatch filmen kívül visszahozni Hasselhoffot?

Egy-egy részét még bírom, jó a szereposztása is, de már nem olyan vicces, mint egykor.

 

Kidobós - 5/2,5 rég szerettem, most már nem nagyon értem, miért. Ez nagyrészt az a humor, ami taszít.

https://www.youtube.com/watch?v=W-XbDZUnUmw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8515806434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VadMacs 2020.06.13. 18:39:32

>akár a nyugdíjas klub, akik szadomazó mezben indulnának, csak összecserélik a mezeket és a Kispályának kell kivonulni bennük.

Szerintem nem egy filmet néztünk.
Amit én néztem, abban:
-a szadomazo társaságban max az öreg volt nyugdíjas, mindenki más max 50 alatti, esetenként nem kicsivel
-nem rémlik, hogy a szadisok is indulni akartak volna, tudtommal a bulira csak az elcserélt csomagok miatt érkeztek
-először azt hittem, csak nyomdahiba, de mivel mindenhol ugyanúgy volt írva, nem igazán tudtam mire vélni, hogy Peter (La Fleur ) helyett mindenhol Pete szerepel névként.

Semmivel sem nön be kevésbé, mint amikor először láttam. Személy szerint ha választani kellene egy vígjátékot most, amit meg kellene nézni, gondolkodás nélkül ez lenne nálam az első helyen.
süti beállítások módosítása